Халотерапия - Солна терапия

   Названието на тази терапия идва от старогръцката дума halos, което означава сол. Халотерапията е метод за лечение, при който клиентите влизат в солни пещери или изкуствено създадени солни стаи и престояват там за определен период от време. Стените и пода на всяка стая са покрити с природна сол. Стаите разплагат с халогенератор, който  впръсква сух аерозолен натриев хлорид. По този начин стаята симулира микроклиматът на естествена солна пещера и помага за лечение на респираторни и кожни състояния.

   Халотерапията е най-добрия начин за поддържане на здрава дихателна система, както и за намаляване от риска на простуда и грип. Халотерапията действа като метод на почистване и пречистване на дихателните пътища и белите дробове. Почиства белите ви дробове от нежеланите частици. Отваря запушените дихателни пътища като едновременно „работи“ заедно с имунната система, за да стимулира, повиши и подобри белодробния капацитет. Халотерапията е безболезнен метод на лечение, който не използва вредни за здравето химикали и е 100% натурален! Почистете белите си дробове!

Погрижете се за себе си сега преди да е станало късно.

Как въздейства солта и халотерапията?

На какво се дължи лечебния ефект на солта? Ефективността на лечението със сол се дължи главно на две причини:

   Солта има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие (установено е, че средата в солните стаи е 3 пъти по-стерилна дори и от най-чистата хирургическа зала)

   Солта има естествената способност да излъчва отрицателни йони, с което се неутрализира положителния заряд в телата ни. Положителните йони се излчъват от всички електроуреди, с които сме заобиколени ежедневно. Те се натрупват в организма, при което нарушават естествения баланс на йоните. Последствията са влошено здраве, силна умора, безсъние, стрес, раздраснителност.

   Докато си почиват в една от нашите солни стаи, клиентите вдишват сух, обогатен със сол въздух дълбоко в белите дробове, където се проявява най-големият ефект от лечението. Солта разхлабва слузта, която започва да се чисти и възпалението се намалява, което изчиства дихателните пътища и улеснява дишането. Резултатъ е сигурен: симптомите отшумяват, понякога ефектът трае до 12 месеца след приключване на процедурите.

СОЛНАТА ТЕРАПИЯ МОЖЕ ЗНАЧИТЕЛНО ДА ПОМОГНЕ ДА:

- намали нуждата от инхалатори и антибиотици

- да направи дишането по-лесно само след няколко сесии

- подобри функцията на дробовете

- намали броя на болничните посещение

- облекчи кихане, кашляне и задъхване

- изчисти хрема и слуз от дробовете

- повиши устойчивостта към болести на дихателните пътища

- подобри имунната система

- удължи времето в ремисия

- подобри цялостното здраве и качество на живот

- ефикасността на лечението е определено на 75-98% според състоянието

- подобри спортните постижения за професионалисти

ДЕТСКИ СОЛНИ СТАИ

   Солна стая Надежда също осигурява специална детска солна стая, за да могат децата да се забавляват, докато се възползват от здравословното влияние на солта за тяхната дихателна система и кожа. За разлика от възрастните, които предпочитат да релаксират, децата предпочитат да играят в солта. Ние осигуряваме кофички, лопатки и други играчки, които да наподобят на ден на плажа.

ДЕЦАТА СА В ПО-ГОЛЯМ РИСК

   В много случаи на влошено здраве, децата биват третирани като малки възрастни. Това не е правилно. Съществуват много причини за това защо малки деца може да са в по-голям риск от дихателни болести.

   Детските дробове, имунна система и мозък са недоразвити при раждане и продължават бързо да се развиват средно до 6 годишна възраст и вътрешният клетъчен слой лигавица на дихателните пътища е особено пропусклива в този период. В сравнение с възрастните, децата също така имат и по-големи дробове в сътношение с теглото на тялото и вдишват 50% повече въздух на килограм телесно тегло. Когато дете се упражнява на максимални нива, например при игра на футбол или други игри, те могат да поемат от 20 до 50% повече въздух и съответно повече от замърсяванията във въздуха в сравнение с възрастен при едно и също натоварване.

   В допълнение, при децата има тенденция да прекарват повече време навън и често са навън в периоди, когато нивата на замърсяване на въздуха са най-високи и най-близо до земята, където по принцип въздуха е по-замърсен. Процеса на ранно израстване и развитие е важен за здравето на детето и следователно може да бъде и критичен момент, погрежете се за децата си преди да е станало късно.